A w Bytomiu było kilka nowych rzek :wink:
zestaw montażowy szczęk hamulcowych
Zwiń
X
-
zestaw montażowy szczęk hamulcowych
Witam, mam pytanie jakiej firmy polecicie zestaw montażowy szczęk hamulcowych?
Chcę go wymienić ,ponieważ po ostatniej zimie, po nocy wystarczyło kilka dohamowań i hamulce z tyłu cichły. Oczyszczone zostały bębny i złożone i było cichutko. Teraz po tej zimie znowu taki szum jakby się z nich wydobywał przy hamowaniu,(pewnie jak rok temu troche soli i uzbierało się syfu w nich), ale teraz nawet po przejechaniu ok 80km słychać je z tyłu. Dlatego chcę znowu wyczyścić bębny,ale przy okazji wymienić zestaw montażowy (te sprężynki różnego rodzaju, trzpienie i takie blaszki, które je trzymają).
A i pytanie,czy jest różnica w pojemności itp? Bo z tego co czytam o bębnach,to w każdym bębnie w Octavii jest średnica 23cm?
-
-
wujamateo, Takie zestawy to kupisz w każdym sklepie lub ci zamówi.To są typowe z vag-a.Ja do polo żonki płaciłem po 14zł.na strone z tym że tam też był komplet sprężyn do szczęk.Na allegro też jest tego pełno ale trza za przesyłke płacić.
http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
U mnie w serwisie zawsze zakładamy zestawy z górnej półki przeważnie ATE, bębny toczymy, żeby pozbyć się rantu, który niestety pojawia się po jakimś czasie eksploatacji, no i oczywiście sprawdzamy stan szczęk i cylinderków, bo te ostatnie szczególnie z obudowami z alu potrafią się zapiekać.
Komentarz
-
-
ostatnio jak były czyszczone,to jeszcze szczęki grube były, dlatego podejrzewam,że jak już czyścić drugi raz ,to chcę wymienić te sprężynkiwiem,że mają takie cuda w sklepach..
Tylko czy jeśli nie mylę się,to nie ma w nich żadnych różnicy, bo z tego co czytałem,to bębny w 1,6,czy 1,9 są takie same,więc i te zestawy nie są różne,tylko takie same,obojętnie do pojemności, więc źle tego dobrać się nie da ?
Komentarz
-
-
wujamateo, Kupuj z vag-a i gra muzyka.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
Komentarz