zestaw montażowy szczęk hamulcowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wujamateo
    Classic
    • 2017
    • 0

A w Bytomiu było kilka nowych rzek :wink:
  • wujamateo
    Drive
    • 2014
    • 69

Witam, mam pytanie jakiej firmy polecicie zestaw montażowy szczęk hamulcowych?
    Chcę go wymienić ,ponieważ po ostatniej zimie, po nocy wystarczyło kilka dohamowań i hamulce z tyłu cichły. Oczyszczone zostały bębny i złożone i było cichutko. Teraz po tej zimie znowu taki szum jakby się z nich wydobywał przy hamowaniu,(pewnie jak rok temu troche soli i uzbierało się syfu w nich), ale teraz nawet po przejechaniu ok 80km słychać je z tyłu. Dlatego chcę znowu wyczyścić bębny,ale przy okazji wymienić zestaw montażowy (te sprężynki różnego rodzaju, trzpienie i takie blaszki, które je trzymają).
    A i pytanie,czy jest różnica w pojemności itp? Bo z tego co czytam o bębnach,to w każdym bębnie w Octavii jest średnica 23cm?

Komentarz

• aniol
      RS
      • 2012
      • 5228
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

wujamateo, Takie zestawy to kupisz w każdym sklepie lub ci zamówi.To są typowe z vag-a.Ja do polo żonki płaciłem po 14zł.na strone z tym że tam też był komplet sprężyn do szczęk. Na allegro też jest tego pełno ale trza za przesyłke płacić.
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• Trancer
        Ambiente
        • 2014
        • 201

U mnie w serwisie zawsze zakładamy zestawy z górnej półki przeważnie ATE, bębny toczymy, żeby pozbyć się rantu, który niestety pojawia się po jakimś czasie eksploatacji, no i oczywiście sprawdzamy stan szczęk i cylinderków, bo te ostatnie szczególnie z obudowami z alu potrafią się zapiekać.

Komentarz

• wujamateo
          Drive
          • 2014
          • 69

ostatnio jak były czyszczone,to jeszcze szczęki grube były, dlatego podejrzewam,że jak już czyścić drugi raz ,to chcę wymienić te sprężynki wiem,że mają takie cuda w sklepach..
          Tylko czy jeśli nie mylę się,to nie ma w nich żadnych różnicy, bo z tego co czytałem,to bębny w 1,6,czy 1,9 są takie same,więc i te zestawy nie są różne,tylko takie same,obojętnie do pojemności, więc źle tego dobrać się nie da ?

Komentarz

• aniol
            RS
            • 2012
            • 5228
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

wujamateo, Kupuj z vag-a i gra muzyka.
            http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
            Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

Pracuję...